Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов планира спешна визита в Пловдив заради спора около

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов планира спешна визита в Пловдив заради спора около
Коментари Харесай

Бойко Борисов планира спешна визита в Пловдив заради спора около пробива до Водната палата, запален от местната структура на партията - Топ новини

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов планира незабавна аудиенция в Пловдив поради разногласието към пробива до Водната палата, разпален от локалната конструкция на партията.

Заради плана от няколко седмици кметът на Пловдив Здравко Димитров е подложен на насрещен другарски огън от съпартийците си. Сигнал за стрелбата даде персонално локалният координатор на ГЕРБ Иван Тотев, който назовава градоначалника Зи и твърди, че повече няма да гласоподава за него. По време на сесията на Общинския съвет през вчерашния ден ръководителят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев прочете декларация, която е искрено политическа и наподобява на събаряне на доверието от кмета Здравко Димитров, написа „ Марица “.

„ Проектът за пробив на Водната палата не дава отговор на нито един мотив, кореспондиращ с политиките на развиване на град Пловдив като град за хората, провеждани повече от 10 години от ПП . Има моменти, в които ясно би трябвало да се определиш от коя страна на историята заставаш. На страната на хората или на страната на политическата хамелеонщина. Днес е подобен миг! ПП ГЕРБ е на страната на своите правила и политики за развиване на нашия град. ПП ГЕРБ е на страната на верните за града решения. Искаме неотложно прекъсване на този непотребен и нездравословен за Пловдив план! “, изчете Илиев от трибуната на локалния парламент.

Именно съветниците от ГЕРБ инициираха изключителна сесия за прекъсването на плана, подкрепени от сътрудниците си от Демократична България и самостоятелния Слави Георгиев – все открити съперници на политиката на кмета Здравко Димитров.

Ден преди сесията кметът разгласи, че стопира краткотрайно строителството на пробива, а локалният парламент през вчерашния ден удостовери решението му.

Според източници Бойко Борисов ще пристигна в Пловдив идната седмица в опит да сдобри кмета Здравко Димитров с градския водач Иван Тотев и да затегне редиците в партията.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР